Otec gaffa pásky, kterému vděčíme za všechno

Filmuješ? Makáš pro film, stage, music nebo event produkci? Tak víš, o čem je řeč. A věděl to i Ross Lowell, kterýmu obyčejná duct tape prostě nestačila. Moderní svět filmu a eventů vděčí právě jemu za svatý grál produkce aka gaffa pásku. Lepicí páska Camarm® vynález, který usnadňuje práci i život. A komu ne, ten gaffu ještě nezkusil.

WE owe this man everything

Ross makal ve filmovém a televizním průmyslu jako kameraman, osvětlovač a fotograf. Obohatil svět audiovizuálního průmyslu svými cennými inovacemi, včetně té nejvíc cool. Do dějin se totiž zapsal nezbytným vynálezem při budování všech kulis světa – univerzální lepicí pásky gaffa.

V té době byla "duct tape" to jediné, co šlo reálně používat, ale Ross s ní šťastný příliš nebyl. Páska, co nelepí, a nebo lepí až moc. Obyčejná lepicí páska ani zdaleka nesplňovala jeho požadavky. Lowell potřeboval silnou a teplu odolnou pásku, která ale nenechává stopy lepidla a neničí povrchy. Tak propojil matnou tkaninu s lepidlem a gaffa byla na světě. Multifunkční voděodolná lepicí páska, která drží na každým povrchu a dokáže slepit vše kromě mizernýho vztahu.

ROSS LOWELL

Lowel-light

Lowell byl znám nejen jako vynálezce, ale i jako profesionální osvětlovač a světelný designér. Hrdý mohl být zejména na zlatou medaili od společnosti Society of Motion Picture and Television Engineers za uznání v oboru osvětlovací techniky. Ross navíc založil svou vlastní společnost Lowel-Light, vyrábějící osvětlovací zařízení pro televizní, filmové a scénické osvětlení.

Vynálezce gaffy Ross Lowell odešel do věčných lepišť v roce 2019 ve věku požehnaných 92 let v New Yorku. Ale neboj se, jeho páska tě tu při životě stále udrží. A zachrání i tvůj projekt.

V čem tkví kouzlo gaffa pásky CAMARM®?

Naše páska disponuje praktickými vlastnostmi, které se hodí pro filmovou, stage, hudební i event produkci. Ale i pro řadu kutilů, zahrádkářů, moto nadšenců, opravářů, techniků a tak dále. Vlhko ani teplo nesnižuje její funkci a díky její odolnosti může držet dlouhé týdny. Stejně ji pak odlepíš pořád lehce. A nemusíš se zabývat zbytky lepidla ani se bát o povrch, na kterém byla použita. Je pevná, ale přitom nemusíš zase hledat nůžky na její odtržení. Navíc má matný povrch, tím pádem neodráží světlo, což se třeba u filmu vždycky hodí.

Tak teď už víš, kdo to byl Ross Lowell a co to vlastně prodáváme. Takže je nejvyšší čas, abys naši gaffu taky vyzkoušel. 

Tak ať to lepí!